Річна Футбольна Академія – MSM FOOTBALL ACADEMY

MSM Football Academy – це професійна Футбольна академія у столиці Чехії, Празі.

MSM Football Academy – це унікальний проект не тільки в Чехії, а й у всій Європі, який дозволяє юним футболістам активно поєднувати професійні футбольні тренування з підготовкою для вступу до найкращих університетів Чехії та Європи.

MSM Football Academy – це професійна футбольна комплексна підготовка, футбольна кар’єра + успішний вступ до ВНЗ Європи!

На базі MSM Football Academy розроблено унікальні програми тривалістю 1 навчальний рік. Даний проект дає можливість учасникам підготуватися та вступити до провідних вишів Чехії та/або стати успішними футболістами!

Структура програми

Річна програма футбольної академії будується таким чином, щоб інтенсивна спортивна підготовка поєднувалася з вивченням чеської чи англійської у Празі. Тренерами та кураторами уважно відстежується правильний раціональний баланс між спортом та навчанням. Після успішного закінчення освітньої програми, її випускники вступають до провідних вишів Європи, а успішні спортсмени отримують можливість підписати контракти з провідними клубами Чехії та Європи.

MSM Football Academy – Міжнародна Футбольна Академія MSM

Тренування проходять на базі провідного спортивного клубу Чехії SK Sparta Praha, під керівництвом головного тренера Академії – Михайла Старостяка, колишнього гравця збірної України та тренера ФК “Шахтар” команди U-21.

Команда MSM Football Academy заявлена в офіційну лігу Праги та офіційний кубок Чехії. Усі наші гравці мають офіційний статус чеських, а отже, і європейських гравців.

Наша А-команда грає щорічно близько 40 офіційних матчів та 20 товариських ігор! На всіх матчах присутні скаути професійних футбольних клубів Чехії, всі основні ігри записуються на відео та викладаються на наш офіційний сайт та наші соціальні мережі.

Зустрічайте зірковий склад тренерів MSM Football Academy!

Михайло Старостяк

У MSM Football Academy всі тренування та ігри проходять під керівництвом у минулому супер талановитого та знаменитого футболіста, а тепер досвідченого та грамотного тренера Михайла Старостяка. За збірну України Михайло провів 17 ігор, у вищій лізі України провів 254 офіційні ігри, у єврокубках зіграв 36 ігор. Був основним гравцем ФК “Шахтар” Донецьк, після закінчення футбольної кар’єри отримав тренерську ліцензію PRO та став тренером команд U-19, U-21 Донецького Шахтаря, а з 2022 року став основним тренером MSM Football Academy у Празі.

Ігор Юхименко

Футбольну кар’єру розпочав із 8 років у легендарному київському Динамо. Разом із командою Динамо Київ став володарем кубка Києва та чемпіоном України з юніорів. Пізніше грав за клуб “Металіст Київ”, а під час служби в армії грав за збірну Ташкента та Самаркандської області Узбецької РСР на першість збройних сил СРСР. Пізніше повернувся до команди Металіст Київ, де й закінчив кар’єру 1994 р. Як сам каже: «Від роботи тренера отримую справжнє задоволення, передаючи свої знання та багаторічний досвід молодим обдаруванням. Завжди дотримуюсь життєвого кредо – у цьому світі ми залишимось у пам’яті наших дітей та наших учнів…»

Мартін Фрідек

1990 року дебютував у складі першого «великого» клубу Чехословаччини (а пізніше і Чехії), а саме у празькій «Спарті». В активі Фрідека 177 матчів та 27 голів за «спартанців». У складі празької команди він грав 7 років і відзначився виступом у півфіналі Кубку європейських чемпіонів та чвертьфіналі Кубка володарів кубків. Зі Спартою він завоював чемпіонські титули країни 1991, 1993, 1994, 1995 і 1997 років, кубки 1992, 1993 і 1996 років. Після виступу на чемпіонаті Європи 1996 року Фрідек вирушив до Німеччини, де підписав контракт з «Байєром», а завершив кар’єру в празькій «Дуклі». У єврокубках його сумарна статистика: 18 ігор у Кубку європейських чемпіонів (пізніше — Лізі чемпіонів), 12 ігор у Кубку володарів кубків та 12 у Кубку УЄФА. Усього забив 3 голи в єврокубках (один з його голів дозволив празькій «Спарті» пройти «Марсель» у рамках другого раунду Кубка європейських чемпіонів 1991-1992 рр.. У збірній зіграв сумарно 37 ігор, 8 з яких були за Чехословаччину та 29 за Чехію. Забив 4 голи, став віце-чемпіоном Європи 1996 року. Також зіграв один матч на Кубку конфедерацій 1997 року.

Єва Ганякова

Колишня футболістка, капітан національної жіночої збірної Чехії з футболу. Єва Гонякова довгий час очолювала жіночу молодіжну збірну Чехії. Також працювала в академії AC Sparta Praha як головний тренер жіночої команди у віці U-17, яка під її керівництвом показувала відмінні результати. Завдяки її унікальній тренерській методиці та якісній тактичній підготовці, випустилося багато сильних футболісток. Єва Ганякова – найчастіший почесний учасник футбольних конференцій та майстер-класів, що проходять на території Чехії та за її межами. У 2014 році вона була нагороджена престижною нагородою доктора наук Вацлава Йири за неоціненний внесок у розвиток Чеського футболу. 2023 року Єву Ганякову визнали найзначнішою футболісткою в історії Чехії.

Окрему увагу ми приділяємо обміну досвідом та співпрацею з іншими тренерами та скаутами із топ команд Чехії.

Спеціально запрошені тренери та скаути з команд вищої ліги, покликані вносити різноманітність у процес організації тренувань, паралельно пильно стежать за нашими футболістами як потенційними гравцями для своїх клубів.

В Академії є обов’язковим проведення занять із тактичної підготовки. Ігри знімаються на камеру, а потім детально розбираються разом із нашими тренерами.

Наші футболісти стають повноцінними офіційними гравцями при Федерації Футболу Чехії та отримують можливість грати в офіційних матчах ліг Чеської Республіки, Кубка Чехії, місцевих та міжнародних турнірах.

Учасники MSM Football Academy мають першочергове право перегляду протягом року! За тренувальним процесом стежать тренера та скаути, ретельно відбираючи потенційних кандидатів для підписання професійних контрактів. MSM Football Academy заснована в 2011 році, за цей час досягла серйозних результатів та визнання у чеському футболі! Наші випускники грають у других, перших та вищих лігах Чехії! Ми маємо унікальну можливість тренуватися на полях клубу з натуральним та штучним покриттям залежно від погоди. За полями щодня доглядають фахівці, якісно готуючи їх до тренувань та ігор. За роки бездоганної роботи MSM Football Academy у Празі до нас приєдналося безліч іменитих футбольних партнерів та знаменитих спонсорів, які бажають продовжувати плідну співпрацю у майбутньому та отримувати від нас перспективну молодь. Серед них: Футбольна Федерація Чехії, Федерація Футболу Праги, Футбольна Федерація Києва, Федерація Футболу Казахстану, ФК “Спарта” Прага, ФК “Богеміанс” Прага, компанія NIKE – відома у всьому світі, і одна з кращих фітнес мереж в Чехії – Explore Fitness підписали ексклюзивний договір про співпрацю.

Міжнародна Футбольна Академія МСМ відповідає найвищим сучасним спортивним стандартам та має все необхідне обладнання. Особливістю нашої Академії є підтримка командного духу та збереження індивідуального підходу до кожного учасника, що гарантує успішність як гравцю-початківцю, так і досвідченому професіоналу. Ми однаково дбаємо про високий рівень процесу тренувань та досягнення максимально можливого результату. У нас 2 головні цілі, досягнення переможного результату нашої команди у будь-якому матчі та розвиток індивідуальної майстерності кожного окремого гравця. Чим більше ми матимемо успішних історій футболістів, тим більше до нас приїде нових гравців.

Відгуки студентів

MSM Football Academy на основі багаторічної та успішної співпраці з провідною світовою фітнес мережею Xplore Fitness, а також однією з найкращих у Чехії, підписав ексклюзивний договір про співпрацю.

Студентом сплачується самостійно реєстраційний внесок у Федерацію Футболу Чехії для офіційної реєстрації гравця у Чехії. Ця реєстрація видається один раз і залишається за гравцем на весь час перебування в Чехії, незалежно від того, якщо футболіст гратиме за Академію MSM або за FC Sparta Прага в майбутньому.

Поєднання вашого таланту, амбіцій, бажання, і головне, старань – запорука Вашої успішної футбольної кар’єри на Європейській футбольній арені.

 

Річна програма Міжнародна Футбольна Академія МСМ + підготовчі курси чеської та англійської мов орієнтована на успішне вивчення чеської чи англійської мов, призначена крім футболу також для успішної підготовки та вступу надалі до державних університетів Чехії. Навчальна програма розроблена з урахуванням вимог вступних іспитів до вузів Чехії. Хочемо нагадати, що навчання в Чеській Республіці в державних університетах чеською мовою є безкоштовним. Завдяки якісній підготовці та інтенсивним тренуванням, учасники програми отримають можливість стати профі футболістом, або вступити та навчатися безкоштовно в університеті, або достати відразу 2 цілі одночасно, і це все лише за 1 рік!

Ви можете вибрати, хочете займатися футболом і вивчати паралельно чеську або англійську мову.

Усі навчальні заняття проводять досвідчені викладачі, носії мови. Основний наголос робиться на подальше успішне складання вступних іспитів до вузів.

Щоб навчатися в майбутньому безкоштовно в державних вишах Чехії, іноземцям потрібно скласти іспит з чеської мови або пред’явити сертифікат про закінчення курсів чеської мови. Усі програми МСМ включають в себе підготовку та отримання сертифікату про успішне закінчення курсу.

Якщо ви хочете вступати та навчатися англійською мовою, без проблем, у вас буде така можливість! Ми навчимо англійську та підготуємо для успішного вступу до вузу. Вартість навчання у вузах Чехії англійською значно доступніша, ніж в інших європейських країнах.

Зв'яжіться з нами